Nvidia, Ceplerde Yok Artık Dedirtiyor!


Grafik ve işlemci çiplerinin önde gelen üretici markası Nvidia, CES 2014'teki basın açıklamasında yeni işlemcisi Tegra K1'i tanıttı. Tegra K1, 192 grafik çekirdeğinden oluşuyor. Bu da donanım olarak Apple'ın A7 işlemcisine kıyasla 2 kat daha güçlü bir performansla karşımıza çıkacağını gösteriyor.

Tanıtımda Xbox 360 ve Playstation 3 ile karşılaştırılan Tegra K1'in daha yüksek teknik özelliklere sahip olması dikkat çekti. Kepler mimarisi üzerine inşa edilen 192 CUDA grafik çekirdeğe sahip Tegra  K1'in akıllı telefonlarda beklenenin çok üzerinde performanslar ortaya koyacağı bekleniyor.

Son dönemdeki ekranı büyütülmeye hazırlanan tabletlerin, bilgisayarlardaki grafik performansını yakalaması adına geliştirilen Tegra K1'in ilke testi Epic Games tarafından geliştirilen "Unreal 4" ile gerçekleştirilecek.

İki model olarak çıkması beklenen Tegra K1'in biri 2.3 GHz'lik 32-bit işlemci iken diğeri 2.5 GHz hızında 64-bit'lik işlemci olacak. İşlemcilerin 2014 Mayıs ayında satışa sunulması planlanıyor.

"Nvidia, Ceplerde Yok Artık Dedirtiyor!" konusu hakkındaki görüşleriniz ve sorularınız için yorum bırakabilirsiniz. 
Bu yayın Telif Hakları Yasası'nca korunmaktadır.
Blogger tarafından desteklenmektedir.