Galaxy S4 ve HTC One Google Play Edition'lara Android KitKat Geldi!


Samsung ve HTC tarafından Samsung Galaxy S4 Google Play Edition ve HTC One Google Play Edition kullanıcılarına müjdeli haber geldi. Samsung ve HTC, amiral gemileri olan Samsung Galaxy S4 ve HTC One'ın Google Play Edition'larına Android KitKat güncellemesinin geldiğini açıkladı.

Peki neden sadece Google Play Edition?

Google, çıkardığı yeni Android güncellemelerini ilk olarak kendi akıllı telefonlarına sunar. Yani öncelik Google'ın akıllı telefonlarında. Google'ın akıllı telefonlarından sonra Google Play Edition ve en son diğer telefon üreticileri geliyor. Google'ın politikası bu şekilde işliyor.

Geçtiğimiz günlerde Nexus'lar Android 4.4.2 güncellemesini aldı. Yeni güncellemeyle özellikle kamera fonksiyonlarında iyileştirmeler yapılmış. Nexus 5'in ardından Galaxy S4 ve HTC One Google Play Edition da Android 4.4.2 KitKat güncellemesini aldı. Pek çok önemli hatanın giderildiği güncellemede en dikkat çeken detay App Ops'un tamamen kaldırılması.

Android 4.3 Jelly Bean güncellemesiyle ortaya çıkan ve Android kullanıcılarını oldukça rahatsız eden bu özellik telefondaki uygulamaların lokasyon ve adres defteri verilerine kolayca ulaşmasını sağlıyordu. Kullanıcıların isyanı üzerine Google, Android 4.4 KitKat güncellemesinde App Ops'u kaldırarak uygulamaların kullanıcılardan izinsiz lokasyon ve adres defteri verilerine ulaşmasını engellemiş oldu.

Ayrıca "Telefonunuza Android 4.4 KitKat Ne Zaman Gelecek?" adlı yazımızı okuyarak telefonunuzun KitKat güncellemesini alacağı tarihi öğrenebilirsiniz.

"Galaxy S4 ve HTC One Google Play Edition'lara Android KitKat Geldi!" konusu hakkındaki görüşleriniz ve sorularınız için yorum bırakabilirsiniz.
Bu yayın Telif Hakları Yasası'nca korunmaktadır.
Blogger tarafından desteklenmektedir.