Apple'dan iWallet Geliyor!

Apple'dan iWallet Geliyor! - Webnolojist
Apple, iWallet uygulamasında iBeacon ve kendi parmak izi tarama sistemini birleştirdiğinde ödeme kolaylığı açısından devrim yaratacak gibi gözüküyor.

iPhone kullanıcıları bu senenin başlarında iPhone 5'te NFC(Yakın Alan Teknolojisi) teknolojisinin olacağına kesin gözüyle bakıyordu. Hatta bir çok haber sitesi de buna dahil. Ancak Apple, NFC teknolojisini iPhone 5'te değil iPhone 5s de dahi kullanmadı. Kimse bunun nedenini kavrayamazken Apple'dan iBeacon adında bir teknoloji daha geldi.

iBeacon nedir?

Kısaca tanımlamak gerekirse iBeacon, 3G ve Wi-Fi'ın olmadığı kapalı alanlarda GPS konumlandırma, push bildirimleri ve dokundurmadan/yaklaştırmadan ödeme olanağı gibi özellikler barındıran bir sistem. Apple, şimdilik sadece kendi mağazalarında denemeye başladı.

iBeacon, Bluetooth Low Energy (BLE) teknolojisiyle çalışıyor. Bu da 3G ve Wi-Fi ile karşılaştırılamayacak kadar düşük enerji tüketimine sahip demek oluyor. BLE teknlojisi sayesinde 50 metreye kadar mesafe aralığında bluetooth bağlantısı kurulabiliyor. Bu sayede mağaza ve kapalı alanlarda yerleştirilen BLE cihazlarını telefondan tanımlayıp bağlantı kurarak 3G ya da Wi-Fi'ya gerek olmadan mobil ödeme, konumlandırma servisleri, push bildirimleri gibi bir çok işlevi yapabileceksiniz. Yani iBeacon ile NFC ve QR Code ödeme sistemleri tarihe karışacak.

Apple'ın iPhone'larında neden NFC teknlojisini kullanmadığı anlaşılmış oldu. BLE teknlojisiyle 50 metreye kadar özgür alanda ödeme yapabilmek varken NFC teknolojisinde kasadaki pos cihazına telefonunuzu dokundurmanız gerekiyor. Yani iWallet ile bir mağazaya girip ürünü alıp kasaya gitmeden ödemenizi yapıp çıkabilirsiniz. Ayrıca mağazalar ya da ürün kampanyalarını iBeacon sayesinde sizlere push bildirimleriyle gönderebilecekler.

iWallet bu yıl olmasa da önümüzdeki 2014 yılının ikinci yarısında ya da bir sonraki senesinde çıkacağa benziyor.

"Apple'dan iWallet Geliyor!" hakkındaki görüşleriniz ve sorularınız için yorum bırakabilirsiniz.
Bu yayın Telif Hakları Yasası'nca korunmaktadır.
Blogger tarafından desteklenmektedir.