Google, CyanogenMod Yükleyicisini Google Play'den Kaldırttı!

Google, CyanogenMod Yükleyicisini Google Play'den Kaldırttı! - Webnolojist

Çok değil daha iki hafta önce 13 Kasım'da Google Play'e CyanogenMod Installer uygulaması Android kullanıcılarına sunuldu. Ancak çok geçmeden Google, "geliştirici şartları politikalarının ihlali" nedeniyle Cyanogen Inc. tarafına gönderdiği yazıyla uygulamanın kaldırılmasını yoksa kendilerinin kaldıracağını belirtti. Bu yazının üzerine Cyanogen Inc. kendi uygulamasını Google Play'den kaldırdı.

Geçtiğimiz Eylül ayında Benchmark Capital ve Redpoint Ventures'den 7 milyon dolar yatırım alan Cyanogen Inc.'in bu sayede Android'in iOS karşısındaki rekabetine daha da yardımcı olacağı konusunda herkes hemfikir olsa da Google'ın kendince haklı olarak bu tavrı Android'in tercih edilmesinin önüne bir nebze de olsa engel koyduğu anlamına geliyor.

Cyanogen Inc. blog sitesinde bir yazı yayınlayarak, 28 Kasım Çarşamba günü Google Play destek ekibinin kendileriyle temasa geçtiğini ve "geliştirici şartları politikalarının ihlali"ni gerekçe göstererek uygulamayı kaldırmalarını söylediğini bu yüzden de Google Play'den uygulamalarını kaldırdıklarını açıkladı. Ayrıca CyanogenMod'un Google Play'de iki haftada 100.000+ indirme eşiğine ulaştığını bunu da Android kullanıcılarının daha fazla seçenek talebini doğruladığını ekledi.

Google, CyanogenMod Yükleyicisini Google Play'den Kaldırttı! - Webnolojist

Neden CyanogenMod yüklemek isteyebilirsiniz?

Bir kere CyanogenMod, Android geliştiricileri arasındaki en saygın topluluklardan biridir. Geliştirdiği ROM'lar sayesinde HTC'nin Sense ya da Samsung'un Touchwiz gibi sıkıcı ve işlemciyi yoran arayüzleri yerine saf Android deneyimini elde etmenizi sağlar.

CyanogenMod indirmek ve yüklemek isteyenler şu an için CyanogenMod'un kendi internet sitesinden yararlanabilir.

"Google, CyanogenMod Yükleyicisini Google Play'den Kaldırttı!" hakkındaki görüşleriniz ve sorularınız için yorum bırakabilirsiniz.
Bu yayın Telif Hakları Yasası'nca korunmaktadır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.