Teknolojiyi Kullanarak İş Hayatınız İle Günlük Yaşamınızı Dengelemenin 6 Yolu

Teknolojiyi Kullanarak İş Hayatınız ile Günlük Yaşamınızı Dengelemenin 6 Yolu - Webnolojist

Teknoloji geliştikçe insanların bazılarının kişisel yaşamları kabusa dönebiliyor. Özellikle akıllı telefonlar yüzünden artık yüz yüze sıcak samimi bir ortam oluşması nadiren görülebiliyor. İnsanlar beraberken bile vaktinin çoğunluğunu akıllı telefonlarıyla geçiriyor. E buda biraz insanların kendisine kalmış. Ancak bu demek değildir ki "teknoloji hayatımızı mahvediyor!" Teknoloji, aslında hayatımızı dengelememiz için bize bir çok kolaylık sunar.

İş-Yaşam dengenizi sağlayıp sevdiklerinizle daha fazla vakit geçirmeyi tabiki istersiniz. İşte günümüz teknolojisi doğru kullanıldığında size iş programlarınızla, kişisel yaşantınız arasındaki dengeyi sağlayarak zamandan kazanım ve verimlilik vaat ediyor.

İşte İş-Yaşam dengesini sağlayabilecek bir kaç teknolojik örnek;

1. Gitmek istediğiniz yere daha hızlı gidebilirsiniz

Ev, iş ya da ayak işleri olsun, teknolojik gelişmeler size zamanla olan yarışınızda yardım edebilir. Google Maps, Yandex Maps ya da Waze gibi uygulamalar sayesinde, bir yere giderken trafik durumunu öğrenerek size en uygun olan kısa rotayı belirleyip istediğiniz yere zamanında ulaşabilirsiniz.

Teknolojiyi Kullanarak İş Hayatınız ile Günlük Yaşamınızı Dengelemenin 6 Yolu - Webnolojist
Bu sayede kazandığınız dakikalar ailenizle, diğer önemli işlerinizle hatta hobileriniz ile geçirebileceğiniz zaman olarak size geri döner. Bu sayede yoğun bir iş temponuz varsa sevdiklerinizle geçireceğiniz fazladan yarım saat bile ilişkilerinizi kurtarabilir.

2. İşinize ve ajandanıza her yerden erişin

Teknoloji bilinçsiz kullanıldığında verimlilik ile birlikte uzun süre aynı yolda ilerleyemez. Ancak doğru kullanıldığında teknolojiyi verimliliğinizi arttıran gizli bir silaha dönüştürebilirsiniz.

Teknolojiyi Kullanarak İş Hayatınız ile Günlük Yaşamınızı Dengelemenin 6 Yolu - Webnolojist
Örnek olarak akıllı telefonunuza Evernote yükleyin! Bu uygulama sayesinde hiç bir şeyi unutmayacaksınız. Her an her yerde not alın, uzun yazıları kırpın, listeler yapın, ses kaydı yapın veya hatırlatıcı ekleyin. Üstelik bilgisayarla eşitleyerek bilgilerinizi yedekleyin. Bir başka uygulama olarak CloudOn yükleyin. Bu uygulama ile hareket halinde iken bile Microsoft Office belgelerinizi yönetin, işinizden geri kalmayıp verimliliğinizi arttırın. Buna benzer Google Drive, ActiveInBox gibi uygulamalar sayesinde işinizi kısa sürede hallederek sevdiklerinizle daha fazla vakit geçirmenin hazzını yaşayın.

3. Hızlı ve akıcı şekilde gündemi takip edin

Günümüz teknolojisi eskisi gibi dakikalarca hatta belki de saatlerce süren gazete okuma dönemini kapatıyor. Evet belkide kağıdı hissederek elinize alıp keyifle çayınızı ya da kahvenizi yudumlarken gazete okumak size güzel gelebilir ancak "zaman" sizin gazete keyfinizi beklemiyor. Bu yüzden teknoloji, size daha hızlı ve akıcı bir şekilde gündemi takip etmenize olanak sağlıyor.

Teknolojiyi Kullanarak İş Hayatınız ile Günlük Yaşamınızı Dengelemenin 6 Yolu - Webnolojist
Örnek olarak çok kaynaklı video haber uygulaması olan Newsy. Sizin için dünya dünya haberlerini analiz eder ve sizlere iki, üç dakikalık kısa videolarla sunar. Eğer ingilizceniz yeterli düzeyde değilse NTV Video Haber Uygulaması tam sizler için. Turkcell'lilere ücretsiz olarak sağlanan NTV Video Haber uygulamasına akıllı telefonunuz ile her yerden bağlanabilirsiniz.  Ya da bir diğer uygulama The Skimm. Bu uygulama sizin için günlük gazete manşetlerini sıralar ve size aralarından istediğinizi seçip okuma imkanı sunar. Böylece zamandan yine tasarruf etmiş olursunuz.

Teknolojiyi Kullanarak İş Hayatınız ile Günlük Yaşamınızı Dengelemenin 6 Yolu - Webnolojist
Eğer toplu taşıma kullanan birisi iseniz sizin için Pocket ve IsntaPaper gibi uygulamalar ideal. Bu uygulamalar sayesinde okumak istediğiniz web sitelerini kaydedip, internetin olmadığı yerlerde bile görüntüleyebiliyorsunuz.

4. Paranız cebinizde kalsın

Bütçe hazırlamak, ödemeler, çek defteri düzenlemek vb. işler zamanınızı almakla kalmayıp üstüne sinirinizi de bozuyor. İşte teknoloji burda devreye giriyor. Bütçenizi kontrol altında tutup daha fazla para kazanmanız için size olanaklar sağlıyor.

Teknolojiyi Kullanarak İş Hayatınız ile Günlük Yaşamınızı Dengelemenin 6 Yolu - Webnolojist
Örneğin Kayak gibi siteler sayesinde daha ucuza uçuş, otel, tatil rezervasyonu yaptırarak paranızın bir kısmının cebinizde kalmasını sağlayabilirsiniz. Fazladan kazanç sağlamak için ise TaskRabbit gibi siteleri kullanabilirsiniz. Bu siteler yapmaya vakit bulamadığınız işler, birini karşılama ya da eşya taşıma gibi işleri başkalarının adına yapıyor. Burdan size uygun olan işi seçip fazladan para kazanabilirsiniz.

5. Mutfak alışverişinizde fazladan vakit harcamayın.

Günümüzde mutfak alışverişi için markete çıktığımızda reyon reyon dolaşmak, istediğimizi bulmak almak, kasada ödeyip poşetlemek ve eve getirmek ne kadar zamanınızı alıyor? Bu zamanı başka şekilde değerlendirmek istemez miydiniz?

Teknolojiyi Kullanarak İş Hayatınız ile Günlük Yaşamınızı Dengelemenin 6 Yolu - Webnolojist
Burda yine devreye teknoloji giriyor. Günümüzde çoğu süper marketin ya da organik marketlerin bir internet sitesi var ve internetten yaptığınız alışverişinizi kapınıza kadar getiriyor. Üstelik fazladan ücret talep etmeden. Migros gibi süper marketlerin internet sitesi üzerinden alışverişinizi rahatlıkla yapabilirsiniz.

6. Başkalarından fikir almayı ihmal etmeyin

Her türlü ürün, hizmet, şirket deneyimlerini bizlere çevrimiçi olarak sunan çok sayıda site var. Bu siteler sayesinde hem zaman kazanıp hem de en uygun seçeneği tercih edebiliyoruz.

Teknolojiyi Kullanarak İş Hayatınız ile Günlük Yaşamınızı Dengelemenin 6 Yolu - Webnolojist
Bunlara örnek olarak Yelp ve Mekanist gösterilebilir. Bu uygulamalar; restoranlar, mağazalar, hastaneler, sinema salonları, barlar, otomobil galerileri ve daha bir çok mekan hakkında size müşterilerinin yorumlarını ve verdikleri puanları sizelere sunar. Böylece mekanlara gitmeden neyin nasıl olduğunu bilip zamandan tasarruf edeceksiniz. Ancak bu, başkalarının seçimlerine göre hayatınızı yönetin demek değildir. Seçip seçmemek size kalmış. Her zaman hayatınızı siz kontrol etmek zorundasınız.

Unutmayın hayat kısa, nasıl değerlendireceğiniz ise size kalmış.

Teknolojiyi Kullanarak İş Hayatınız ile Günlük Yaşamınızı Dengelemenin 6 Yolu adlı makalemizi okudunuz. Konu hakkındaki görüşleriniz ve sorularınız için yorum yapabilirsiniz.
Bu yayın Telif Hakları Yasası'nca korunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.