Google İnsansı Robot Tasarlayıp, Üretecek!

Google, bilimkurgu dalında yapılacaklar listesinin yeterli olmadığını düşünmüş olmalı ki yeni yaptığı yatırım ile listeye "İnsansı Robot"u ekledi. Google Glass ve Google Self-Driving Car (Otomatik Pilot) teknolojisine sahip Google kendi robot bölümünü oluşturmak için kolları sıvadı.

Google, kendi robot bölümünü oluşturmak için Meka adında "İnsansı Robot" üreten şirketi satın aldı. Google'ın şu an için isim vermediği bu isimsiz robot girişimini eski Android'in CEO'su Andy Rubin idare edecek.

Google geçtiğimiz 6 ay içerisinde robotik alanda uzmanlaşmış bir kaç şirketi daha satın almıştı. Şimdi de bunların hepsini tek bir çatı altında toplamayı planlıyor. Bunlardan biri olan Industrial Perception adlı şirket lojistik alanında paket, yük, konteyner taşıma konusunda uzmanlaşmış. Schaft ve geçtiğimiz günlerde satın alınan Meka şirketleri ise "İnsansı Robot" alanında uzman şirketler olarak yer alıyor. İşte Meka şirketinin üretimi olan robotların videosu;


Google, robotik alanda kendi robot bölümünü oluşturan ilk şirket değil. Geçtimiz haftada Amazon'un 2015 yılı için kargolarını Amazon Prime Air adını verdiği robotlarla yapacağını açıklaması robotik alanda bir hayli çalıştığını gösteriyor. Amazon'da robotik alanda uzman bir başka şirket olan Kiva Systems'i  satın almıştı.

Google'ın CEO'su Larry Page, Rubin'e güveninin tam olduğunu belirterek robotik alanda şu an için bir şey beklemenin erken olacağını ancak gelişmeleri sabırsızlıkla beklediğini dile getirdi.

"Google İnsansı Robot Tasarlayıp, Üretecek!" konusu hakkındaki görüşleriniz ve sorularınız için yorum bırakabilirsiniz.
Bu yayın Telif Hakları Yasası'nca korunmaktadır.
Blogger tarafından desteklenmektedir.