Akıllı Yatırım Nasıl Yapılır?


        Tasarruflar sonucu birikim, birikimler sonucu yatırım, yatırım sonucu kazanç elde edilir. Dolayısıyla yatırım yapmak, küçük ya da büyük farketmeden iyi analiz ve stratejiler sonucu yapılmalıdır.

www.webnolojist.blogspot.com.tr
      
       Peki neden yatırıma başvururuz? Kendimize pasif gelir yaratmak için (Pasif gelir nedir? Nasıl elde edilir? adlı yayını buradan okuyabilirsiniz) ya da birikimin enflasyon karşısında değer kaybını önlemek gibi nedenler gösterilebilir. Eğer "Akıllı Yatırım" yapmak istiyorsanız birikiminizi korurken getiri sağlamasının şart olduğunu bilin. Bu konuda, 60.8 milyar $ servete sahip olan Warren Buffet'e göre yatırım için iki ana kural var. Bunlar;
  1. Yatırımın ilk kuralı para kaybetmemektir.
  2. İlk kuralı asla akıldan çıkarmamaktır. 
       Öncelikle kendinize bir hedef belirleyin. Bu hedefe gidecek yol için size uygun yatırım araçlarını seçin. Bu yatırım araçlarını seçerken beklentileriniz ve alacağınız riskleri belirleyin ve ona göre hareket edin.

       Genellikle yatırım araçlarının, riski yüksek olduğunda getirisi de yüksektir. Buna göre alacağınız risk sizin yatırımınıza yön verecektir. Örneğin vadeli mevduat hesaplarından alınan faiz getirisi risksiz, getirisi garantilenmiş bir yatırım aracıyken, hisse senetleri değişken değerlere sahip olduğu için riskli ancak getirisinin daha fazla olabilir. Yatırıma verilecek bir diğer örneklerse şçyle;
  • Gayrimenkul
  • Mevduat Hesabı (Faiz Getirisi)
  • Döviz Alım-Satım
  • Altın Alım-Satım
  • Hazine Bonosu ve Tahviller
  • Hisse Senetleri
  • Fonlar
  • Repolar 
       Yatırımınız için hedef belirledikten sonra "kazanç-kayıp planı"nı yapın ve planınıza sadık kalın. Ardından stratejinizi yapın. Uzun vadeli mi yoksa kısa vadeli yatırım araçlarını kullanacaksınız? Yoksa birikiminizi birden çok yatırım aracına ya da tek bir yatırım aracına mı yönlendireceksiniz? Bunları netleştirip stratejinizi tamamladıktan sonra eyleme geçebilirsiniz.

       Eş, dost, hakkında bilgi sahibi olmadığınız kişi ve kurumların tavsiyesini dinleyerek planınız dışında hareket etmemenizde fayda var.

Bu Yayın Telif Hakları Yasası'nca Korunmaktadır.
Copyright © 2013 - 2017 Webnolojist

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.