Tasarruf Yaparken Sosyal Hayatınızdan Ödün Vermemenin 7 Kuralı

       Bu yazıda "eğlence giderlerinizi" eğlencenizi etkilemeden nasıl kısacağınızı göreceksiniz. Böylece tasarruflarınız birikime birikimleriniz yatırıma ve son olarak da yatırımlarınız da kazanca dönüşecektir. Bu yayını okuduktan sonra "8 Adımda Akıllıca Para Biriktirerek Servetinizin Temelini Atın!" yayını okuyabilir, tasarufların nasıl servete dönüştüğü hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.


www.webnolojist.blogspot.com

1. İlk ve Değişmez Kuralınız %10 Kuralı

       Gelirinizin en fazla %10'unu eğlence giderlerine ayırın ve bu limiti aşmamaya da özen gösterin. Eğer belli bir süre boyunca tasarruflarınızı doğru şekilde birikim ve yatırımlarınıza yönlendirirseniz kazancınızın damlaya damlaya gerçekten göl olduğuna şahit olacaksınız.

2. Erkenden Satın Alın

       Eğer bir konser, festival, oyun, sergi, seyahat ya da tatil gibi bir planınız varsa planınızı netleştirin ve biletinizi erkenden alın. Bu tip hizmetlerin her zaman erken dönem fırsatı olur ve size %30 - %70 arası birr tasarruf sağlar. 

3. Ücretsiz Sanat ve Kültür Etkinliklerinin Tadını Çıkarın

       Bankalar, büyük kuruluşlar, bir çok sanat ve kültür etkinliklerine sponsor olarak etkinliklerin ücretsiz olmasını sağlayabiliyor. Bunları internetten takip edin ve arkadaşlarınızla beraber değerlendirin.

4. Restoran, Kafe ya da Barlarda Minimum Harcayın

       Arkadaşlarınızla restoran, kafe ya da barlarda toplanıp bir şeyler yiyip içmek istediğinizde eğer yemek yiyecekseniz tok gitmeye çalışın ve başlangıç yemek ya da mezeleri sipariş edin. Kahve kültürü ülkemizde hızlı bir şekilde gelişse de kahveler hala cep yakmaya devam ediyor. Kahvenizi gerekirse evden termosunuza doldurun ve evden öyle çıkın. 

       Barlarda ise, çok fazla içeceksiniz diye bir kural yok. Sipariş verdiğiniz içkinizi küçük yudumlarla içip, arkadaşlarınıza daha fazla vakit ayırarak cebinizden fazla para çıkmasını engelleyebilirsiniz.

5. Nakit Kullanın, Kredi Kartınızı Evde Unutun

       Yanınızda sürekli nakit taşıyın. Nakit harcama yapmak, kredi kartıyla yapılan harcamalara göre sizin daha da bilinçli alışveriş yapmanızı sağlayacaktır. Kredi kartının avantajları tabiki de yadsınamaz ancak "kredi=borç" kavramını da kafanızdan çıkarmamanız hayatınıza finansal açıdan değer katacaktır.

       Kredi kartı kullanımı ile ilgili "En Etkili Kredi Kartı Kullanım Stratejisi"  adlı yayını da okumanızda kesinlikle yarar var.

6. Meşhur Prime-Time'dan Uzak Durun

       Söz konusu para olduğunda zamanlama her şeydir. Eğlence için de en yoğun zamanlar Cuma ve Cumartesi günleridir. Filmler, tiyatrolar, sergiler bu tarihte daha pahalıdır. Eğer vaktiniz varsa yoğun olmayan saatlerde gitmeye çalışın. Böylece harcamanızdan %30 - %50 arası bir tasarruf yapmanız mümkün.

7. Düşük Veren İnternet Siteleri Vazgeçilmeziniz Olsun

       Hiç bir şeye tam bir ücret ödemeyin. Dünyanın en başarılı milyarderlerinden 62 Milyar $'lık* serveti olan Warren Buffet'in sözleri kulağınıza küpe olabilir. Bu konuda Buffet; "Çorap da olsa hisse senedi de olsa fiyatları düştükten sonra satın alırım." diyor.

       İnternette yeme, içme, sergi, tiyatro, sinema, tatil, seyahat gibi bir çok konuda indirim sunan internet siteleri var. Bunlardan bazıları %70'e varan indirimler sunabiliyor. Bu siteler genellikle kupon siteleri olarak da bilinir.

*Forbes Dergisi'nin "2008 Milyarderler Listesi"ne göre Warren Buffet'in serveti 62 Milyar $'dı.



Bu Yayın Telif Hakları Yasası'nca Korunmaktadır.

Copyright © 2013 - 2017 Webnolojist

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.